Hjem

søndag 17. juni 2012

Pavlova


Sommerens desidert beste kake må være Pavlova.
Kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess  i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på.   

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova.

Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.

Jeg valgte å pynte Pavlovaen med friske bingebær, jordbær og blåbær. Kremen består av vaniljekrem pisket sammen med vanlig krem

Her kommer oppskriften:

4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.

 
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar