I dag har guttungen og jeg bakt havrekjeks. Havrekjeks er veldig enkelt å lage, og her i huset setter alle pris på at boksen fylles opp med disse supergode kjeksene som kan spises til frokost, has i matpakka eller spises som et mellom måltid.
Oppskriften er som følger:
3 kopper havregryn (jeg har i dag brukt fullkorns havregryn, kjøpt i Sverige)
1,5 kopp sukker (jeg har har brukt 0,5 kopp brunt sukker og 1 kopp vanlig sukker)
1 kopp vann
1 kopp smelta smør
3 ts hjortesalt
ca 4 kopper med mel
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 min.
Koppene jeg bruker er plastkoppene fra Ikea, men du kan fritt bruke hvilke kopper som helst. Jo større kopper, jo større deig og flere kjeks :)
| Smelt smør i en kjele |
| Ha havregryn i en bolle |
| Hell vanlig sukker oppi bollen med havregryn |
| og det brune sukkeret |
| Tilsett 3 ts hortesalt |
| Tilsett hvetemel, hold av litt til etter at du har tilsatt væsken for finjustering av deigen |
| Tilsett 1 kopp med vann |
| og en kopp med smeltet smør |
| Bland alt godt sammen til du får en fast deig. |
| Som dette. Nå kan du event ha resten av melet hvis deigen blir for løs |
| Ha deigen over på bakeunderlaget og kna godt sammen. |
| Legg på bakepapir kledd bakeplate med litt mellomrom mellom. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 min. |
| Min glade bake assistent |
| Legg på rist til avkjøling |
| Serveres gjerne med brunost på og et glass med melk til. |
Håper havrekjeksene faller i smak hos dere andre, og ikke bare hos oss her i huset :-)
Gi meg gjerne en tilbakemelding på om du har prøvd å lage disse gode havrekjeksene, og hva du syntes.
Enjoy :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar