Hjem

mandag 9. april 2012

Havrekjeks


I dag har guttungen og jeg bakt havrekjeks. Havrekjeks er veldig enkelt å lage, og her i huset setter alle pris på at boksen fylles opp med disse supergode kjeksene som kan spises til frokost, has i matpakka eller spises som et mellom måltid.

Oppskriften er som følger:
3 kopper havregryn (jeg har i dag brukt fullkorns havregryn, kjøpt i Sverige)
1,5 kopp sukker (jeg har har brukt 0,5 kopp brunt sukker og 1 kopp vanlig sukker)
1 kopp vann
1 kopp smelta smør
3 ts hjortesalt
ca 4 kopper med mel

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 min.

Koppene jeg bruker er plastkoppene fra Ikea, men du kan fritt bruke hvilke kopper som helst. Jo større kopper, jo større deig og flere kjeks :)

Smelt smør i en kjele
Ha havregryn i en bolle

Hell vanlig sukker oppi bollen med havregryn
og det brune sukkeret
Tilsett 3 ts hortesalt
Tilsett hvetemel, hold av litt til etter at du har tilsatt væsken
for finjustering av deigen
Tilsett 1 kopp med vann

og en kopp med smeltet smør

Bland alt godt sammen til du får en fast deig.

Som dette. Nå kan du event ha resten av melet
hvis deigen blir for løs

Ha deigen over på bakeunderlaget og kna godt sammen.

Kjevle ut deigen til den blir passe tykk. Den skal ikke være for tynn,
ei heller for tykk. 1 -2 mm tykk tenker jeg at er greit da de hever litt i
ovnen pga hjortesaltet. Du kan stikke ut bare rundinger, men kan også
gjøre som jeg har gjort og lagd noen figurer også.

Legg på bakepapir kledd bakeplate med litt mellomrom mellom.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 min.

Min glade bake assistent

Legg på rist til avkjøling

Serveres gjerne med brunost på og et glass med melk til.

Håper havrekjeksene faller i smak hos dere andre, og ikke bare hos oss her i huset :-)

Gi meg gjerne en tilbakemelding på om du har prøvd å lage disse gode havrekjeksene, og hva du syntes.

Enjoy :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar